Ibex hunting.
Trygve ringte meg en dag. skal du bli med å jakte på Ibex spurte han? ja sa jeg, uten egentlig å ha tenkt meg om.

dagen kom og vi dro fulle av forventning. landet i Valensia etter en mellomlanding i paris. Anbefaler å reise til Madrid da kan dere fly direkte. men nokk om det.

Ble hentet på flyplassen av en sjåfør som kjørte oss opp i fjellene hvor, vi skulle jakte. der ble vi møtt av Valeriano the boss 🙂 huntingguide

vi ble inlosjert i jaktkampen, et stort hus med alle de tenklige bekvemligheter du kan drømme om. og foret etter alle kunstens regler meget god mat og vin.

Jakten:

vi er Valeriano, Wiktor og meg

vi startet med å oppservere 3 stk ibex hvor en var skytbar. og så var det i gang. Det første var å klatre opover i fjellsiden for å vinne høyde på dyra. vi måtte helt opp på fjellryggen for å kunne bruke den som dekning når vi beveget oss mot dyra, eller rettere sakt hang etter. det ble en 3 timers fantastisk smygjakt, hvor vi var nære på et par ganger men hvor de kom seg unna. vi så dem om trent hele tiden under disse tre timene, men skyteavstanden var for stor. 3-400 meter. etter 2,5t så la de seg ned for å hvile. vi benyttet da muligheten til å komme innpå ved å gå rundt de for så å smyge inn fra en annen side. vi kom da inn på ca 230m. da hadde vi en dal i mellom oss. og dyrene lå fremdeles. her ble vi liggende å vente på skuddsjangsen til de reiste seg. en halv time på magen med en stor ibex i kikkerten er en påkjening, det bør prøves.

Det å ligge der i et landskap som ikke kan samenlinges med det vi er vant til i norge, annet en at det er bratt til tider. en utrolig følelse.
bare det å kjene lukten av rosmarin og lavendel. samtidig som du er i en ekstrem jaktopplevelse. ja det tar tid å fordøye dette.