Spania November 2009
November 2009 gikk turen til Spania på jakt etter Tindenes konge, Beceite Ibex. Kunne skrevet mye om denne turen, men her kommer en kort versjon. Dette er en tur jeg lenge har sett frem til. Med meg på turen skulle jeg ha med meg samboeren min Elisabeth. Det tok sin tid å finne frem til det rette selskapet som skulle ta oss med på denne jakten.
Valget falt til slutt på Ibex Hunt Spain og Valeriano. Fikk rask respons på mailer jeg sendte, og fikk en følelse av seriøsitet og kvalitet. Fikk raskt bekreftet dette da vi landet i Barcelona. Der tok de i mot oss og hjalp til med våpen innførsel. Alt gikk på skinner. Vi ble etterhvert fraktet i bil ca 2,5 timer. Vel fremme i jaktområdet kom vi frem til et flott hus hvor vi skulle bo. Dette lå i jaktterrenget og med vakker utsikt fra fjellsiden.
Vi fikk i oss god mat og god drikke når vi kom frem. Senere på kvelden dro vi en liten tur ut for å kikke litt rundt i terrenget og forhåpentligvis få se Ibex. Det gjorde vi. 3 Flott ibexer i kikkerten. Dette gjorde oss ikke mindere klare til neste dag når jakten skulle begynne.
Det var opp tidlig neste dag. Vi kjørte litt rundt for å speide etter ibex i fjellsidene. Vi så flere, men ikke den rette. Vi var på utkikk etter en bronse bukk, helst med en alder på 10 år eller eldre. når de oppnår denne alderen får de den sorte markeringen på undersiden. Dette er det fineste skinnet.
Det blåste kraftig denne dagen, så jakten var ikke lett. Vi gikk opp på toppen i ett fjellområde for å jakte oss ovenifra og ned.
Som du ser på bildet så er naturen og utsikten fantastisk. Det var en kjempe opplevelse å kunne få gå å jakte i ett område som dette.
Det gikk flere timer før vi fant det rette dyret. Ibexen ble brått oppdaget da vi var på vei ned og skulle til Lunch. Den sto i motsatt fjellside og holdet var på 170 Meter. Her måtte det skje fort. Holdet var greit, men viden var svert kraftig, så var litt bekymret for det. Men dyret stod med bredsiden til så jeg bestemte meg for å holde på bogen. Dyret falt rett ned i smellen. Yes yes !
Trofèet beskues nærmer
Dette blir definitivt ikke den siste turen til Spania. Dette er en jakt jeg kan anbefale på det sterkeste.
Det å få komme å jakte med Valeriano som guide var også helt topp. Alle var rolige og meget behaglige å ha med å gjøre. Turen ble akkurat som jeg hadde håpet på pluss litt til. Valeriano og hans manskap gjorde dette til en kjempe opplevelse og uforglemmelig tur. Tusen Takk.
Beceite Ibexen ble flådd for fullmontering. Monteringen av denne gjør vi hos oss på RZM Romerike Zoo-Montasje/Norge. RZR Romerike Zoo-Reiser som er linket til RZM har etter denne turen fått bra samarbeide med Valeriano og selskapet hans Ibex Hunt Spain. Ved spørsmål om Spania som destinasjon eller mer info fra denne jakten, venligst ta kontakt.http://www.rzm.no/ eller http://www.romerikezooreiser.no/.